16. januar 2018

Lær at kende forskel på 1. og 2. sortering

Jeg bliver igen og igen spurgt om, hvordan man ser forskel på 1. og 2. sorteringsporcelæn. En stor del af det porcelæn, der er solgt gennem tiden er faktisk markeret som 2. sortering. Det gælder både porcelæn og keramik fra Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl, Dahl Jensen og mange af de andre fabrikanter, og det kan faktisk være svært at se forskel!
 
 
 
Kaffe og spisestel - 2. sortering
Der findes meget 2. sorteringsstel på det danske markedet, ofte er det svært at finde "fejlen" som i sin tid betød at fabrikken valgte at markere det 2. sortering og dermed solgte det ca. 20 % billigere end tilsvarende ting i 1. sortering. 
 
Idag sælger vi også 2. sorteringsstel fra bl.a. Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl ca. 20 % billigere end 1. sortering.
Se oversigten over de forskellige stel

Royal Copenhagen juleplatter - Kæmpe forskel i prisen på 1. og 2. sortering

Royal Copenhagen har indtil 1972 produceret og solgt 2. sorteringsplatter via deres almindelige forhandlere, men efter 1972 blev der ikke solgt ret mange 2. sorteringsplatter, og de få der blev solgt, blev så vidt vi ved, primært solgt fra Royal Copenhagens udsalg i København, og så til Royal Copenhagens egne medarbejdere.
 
Når vi opkøber gamle platter finder vi jævnligt platter, som er så flotte, at vi ikke forstår, at de er mærket 2. sortering, og i andre tilfælde ser vi 1. sorteringsplatter, som absolut ikke lever op til hverken Royal Copenhagen normale kvalitet, eller til det vores kunder forventer af en 1. sorteringsvare. - Når vi har en platte, som ikke er 100 % perfekt, sælger vi den som en 2. sorteringsvarer, selvom den ikke er markeret som 2. sortering.
 
Vi har relativt mange 2. sorteringsplatter på lager i øjeblikket, disse platter sælges til meget billige priser -  Her kan du se forskellen i prisen på Royal Copenhagen juleplatter i 1. og 2. sortiment  (husk at vælge listevisning, for at se både 1. or 2. sorteringsplatterne) 
 
Royal Copenhagen juleplatter

Bing & Grøndahl udgav IKKE juleplatter i 2. sortering

Bing & Grøndahl producere verdens første juleplatte i 1895, men hverken dengang eller idag, sendte de 2. sorteringsplatter på markedet. Derfor findes der stort set ingen B&G juleplatter i 2. sortering.
 
Det skal dog siges at de mennesker, der lave kvalitets tjek, selvfølgelig kunne overse fejl, og derfor sælger vi engang i mellem en B&G platte som 2. sortering, ikke fordi den er mærket 2. sortering, men fordi den har en lille fejl. 
Bing & Grøndahl Juleplatter

Figurer findes både 1. og 2. sortering

Hvis du går på udkik efter figurer, skal du være opmærksom på, at de store danske fabrikker som Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl og Dahl Jensen alle har solgt mange 2. sorteringsfigurer på det danske marked. - Sådanne figurer har ofte meget små eller nærmest usynlige fejl, men de kan typisk købes ca. 20 % billigere end 1. sortering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar