Gå videre til hovedindholdet

Porcelænsfabrikken Désirée - Svend Jensen - Old Copenhagen Blue

Porcelænsfabrikken Désirée, også kaldet Old Copenhagen Blue og Svend Jensen i udlandet, var engang i blandt de bedste porcelænsproducenter i Danmark. Désirée navnet er blevet brugt forskelligt i flere sammenhæng og det er nok mest stellenes titler som huskes bedst. 


Populære stel fra Désirée

Logo fra porcelænsfabrikken Désirée Denmark, Svend Jensen, Old Copenhagen Blue
Porcelænsfabrikken
Désirée Denmark
Old Copenhagen Blue Logo
De stel som blev produceret var blandt andet Selandia, som var det første stel porcelænsfabrikken lavede. Sidenhen, hvor det blev populært at lave stentøj og mere robuste stel, kom serierne ThuleDiskosVesterhav og Jutlandia med i sortimentet. Da porcelæn blev mere eftertragtet i 1970'erne, 80'erne og 90'erne blev der introduceret flere populære stel som PolarMisteltenSpringtime og Scandinavia. Alle dekoreret og håndmalet i underglasur.

étagére/kageopsats af Désirée Old Copenhagen Blue Svend Jensen juleplatter
Kageopsats af Désirée platter

Kort om historien bag Désirée

Porcelænsfabrikken Désirée blev grundlagt af H. C. Torbøl i 1964. Forinden var H.C. Torbøl direktør for porcelænsfabrikken Bing & Grøndahl samt porcelænsfabrikken Norden. Begge virksomheder lå i København, så det var en helt anden atmosfære i og omkring porcelænsfabrikken Désirée som var etableret lidt udenfor byen Ringsted. I den gamle landsby ved navn Benløse, blomstrede Désirée op på baggrund af de  smukke designs, dybblå detaljerede motiver udført i smuk underglasurdekoration og solidt håndværk.

Platter inspireret af børn og barnlige sjæle

Désirée begyndte for alvor at producere porcelæn i 1970, da de præsenterede den første Mor's dag og Juleplatte. Hvor Morsdagsplatterne hentede sin tydelige inspiration til motiverne fra børnenes sind og forunderlige verden, var det den verdenskendte danske digter og forfatter H.C. Andersen og hans eventyr som var kilden til juleplatternes illustrationer.

Mor's dag platterne fra Désirée er stadig smukke
- på væggen eller til bords
Flere af Danmarks bedste billedkunstnere stod bag de mange fascinerende motiver til de årlige Désirée platter. Maggi Båring, Nulle Øigård, Mads Stage, Svend Otto S. og Lis Torbøl bør nævnes blandt de mest fremtrædende kunstnere. Sidstnævnte var især med til at skabe Désirée, sammen med sin mand Knud Torbøl, som overtog firmaet i midten af 1970'erne.

I alt 25 platter udkom til Mor's dag og hele 32 Désirée juleplatter, hvor den sidste udkom i 2002.

Klik her og se alle de smukke dele fra Désirée's porcelænsproduktion på DPH Trading's webshop.

Se billeder fra porcelænsfabrikkens produktion og læs mere om Désirée's historie her.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Lær at se forskel på 1. og 2. sortering

Jeg oplever ofte at blive spurgt om, hvad forskellen på 1. og 2. sortering på Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl er. Derfor har jeg valgt at give lidt information om det nu.   Helt gennemgående er der tale om en vurdering af porcelænet, som blev gennemført på porcelænsfabrikken efter produktionen. De færdige porcelænsartikler blev undersøgt for at se om de levede op til fabrikkens kvalitetskrav. De, som blev vurderet som 2. sortering, blev herefter solgt til en lavere pris end 1. sortering.   I dag er det kun stel, der fortsat sælges som 2. sortering på fabriksudsalg, men den forbedrede brændingsteknik gør, at alle årsartikler og figurer kun sælges som 1. sortering.   Førhen kunne en stor del af en produktion være af en kvalitet, der ikke levede op til kvalitetskravene, hvorfor det var nødvendigt at sælge det som 2. sortering.   Det er dog sådan, at det var mennesker, stod for vurderingerne, så der kunne være stor forskel på, hvornår en figur ...

Bevar dit Georg Jensen julepynt!

Georg Jensen julepynt har været populært i mange år og findes i mange hjem. - Vi køber og sælger nyt og gammelt Georg Jensen Julepynt, eksempelvis uroer, lyseholdere, ornamenter osv. Når vi får det ind gennemgår vi det og har gjort en del erfaringer på både godt og ondt. Her vil vi nu give dig en hurtig gennemgang af, hvad der er vigtigt for at bevare dit Georg Jensen julepynt flot og godt! Du kan finde vores lange gennemgang af de enkelte vigtige punkt i vedligeholdelsen af dit julepynt på vores hjemmeside: Sådan bevarer du dit Georg Jensen julepynt! Vigtigst er det, at du aldrig må pudse dit Georg Jensen julepynt! Georg Jensen julepynt er med guldbelægning og hvis du pudser det, så ødelægger slibemidlet guldbelægningen. Hvad du kan gøre er at vaske det, så eventuelt fedt, der har lagt sig, vaskes væk. Det er dog ikke kun selve julepynten, der bør vedligeholdes! Kasser og bånd skal også holdes i orden. Du kan strygge båndene, så de bliver pæne. Se hero...

Tidløst Dansk Asmussen - Hamlet design

Asmussen - Hamlet Design  - Det er ikke alle, der kender navnet, men det er ikke mange, der ikke kender de ikoniske dråbestager, der i langt tid var et stort hit blandt danske gaveartikler. Dråben blev den helt ikoniske form fra Asmussen - Hamlet Design og der blev produceret både  lamper ,  lysestager ,  vaser  og  lyseholdere  i den elegante dråbeform. Udover dråbeartiklerne produceredes også flere forskellige produkter i glas og metal. Et klassiskt look for Asmussen design er den smukke guldbelægning, som giver det elegante og stilfulde udseende. Udover guldlooket findes også en serie i poleret tin. Asmussen - Hamlet Design er ikke blot et udtryk for dansk design, men også for dansk produktion, da produktionen fandt sted i Danmark. Så der er også tale om dansk håndværk, når man har et Asmussen produkt stående i sin stue.  Den kendte dråbestage blev produceret ved først at varmepresse grundelementet til den basale dråbeform, hv...