Gå videre til hovedindholdet

Sådan vælger du den rigtige sparepære!

 Find den rette pære
Der er mange penge at spare på at skifte sine gamle elpærer ud med nye energibesparende LED pærer.

Mange af os har dog haft store problemer med at finde ud af hvilke pærer vi skal vælge.  De første sparepærer, som kom på markedet, var mildest talt ikke ret gode! De gav et koldt skarpt lys, som absolut ikke egnede sig som indendørs belysning i vores hjem.

I dag findes der heldigvis rigtig gode LED pærer, som tænder hurtigt, og som giver et godt og behageligt lys.




Har du også problemer med at gennemskue hvilken lysstyrke, de nye pærer har?


Tidligere var vi vant til, at en pæres lysstyrke kunne læses ud fra hvor mange watt, den var på.

25, 40, 60 watt var velkendte benævnelser og man vidste, hvad man skulle spørge om, når man var på jagt efter en ny pære. - Det var nemt og gennemskueligt. Så kom sparepærerne og den tid var omme!

Nu er watt ikke længere et brugbart mål for lysstyrken i pæren!
Med de nye pærer står vi i en ny situation, hvor watt ikke længere er et brugbart mål for lysstyrken i pæren.

Hvad skal man for eksempel tænke, når man står med en pære, som er sat til 2,8 watt? Det kan give enhver grå hår i hovedet.

Men hvad gør man så, når man ikke længere ved, hvordan man skal finde ud af, hvilken styrke pærerne har? Her kommer en ny måleenhed ind i billedet.

Når watt ikke længere er en brugbar måleenhed for en pæres lysstyrke, må man bruge det direkte mål for lysstyrke, som er Lumen. Lumen fortæller noget om, hvor meget lys en pære afgiver og det er den måleenhed, som fremover vil være den afgørende, da wattstyrken i forhold til lumen er afhængig af pæretypen.

Her finder du de tilsvarende Lumenværdier til en given wattstyrke.


De gamle pæres wattangivelse, svarer til følgende lysstyrke på de nye LED pærer
(Lumen vil normalt være forkortet Lm på pærens indpakning osv.)
  • 15 watt svarer til  ca. 140 lumen (Lm)
  • 25 watt svarer til  ca. 250 lumen (Lm)
  • 35 watt svarer til  ca. 350 lumen (Lm)
  • 40 watt svarer til  ca. 470 lumen (Lm)
  • 60 watt svarer til  ca. 800 lumen (Lm)
  • 75 watt svarer til  ca. 1.050 lumen (Lm)
  • 100 watt svarer til  ca. 1.520 lumen (Lm)


LED pærer giver det bedste lys


 806 Lumen Pære
Der er stor forskel på typer af lys. Et godt eksempel kunne være det gamle lysstofrør, som har et ret goldt blåt lys, som de fleste ikke ønsker i dagligstuen. Denne forskel i lyset kommer af det, man kalder farvetemperaturen. Farvetemperatur måles i Kelvin. Sollys er på 5500 kelvin. Den gode gamle glødepære lå på 2700 kelvin. Det optimale kelvintal for et privat hjem ligger på ca. 3000 kelvin.

I dag er der flere forskellige typer pærer, men vi anbefaler den pæretype, der hedder LED. Det står for Light-Emitting Diode (lysafgivende diode). De har den fordel, at de ligger på godt 3000 til 4000 kelvin, har en god farvegengivelse og har samme form som en glødepære, så den passer ind i de gængse fatninger, pæreklemmer, lamper osv.

Hvis du er på udkig efter en god pære, der svarer til en 60 watt glødepære, skal du vælge en pærer med 800 Lm og 3000 kelvin, så er du sikret en god belysning.

Find gode LED pærer her

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Lær at se forskel på 1. og 2. sortering

Jeg oplever ofte at blive spurgt om, hvad forskellen på 1. og 2. sortering på Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl er. Derfor har jeg valgt at give lidt information om det nu.   Helt gennemgående er der tale om en vurdering af porcelænet, som blev gennemført på porcelænsfabrikken efter produktionen. De færdige porcelænsartikler blev undersøgt for at se om de levede op til fabrikkens kvalitetskrav. De, som blev vurderet som 2. sortering, blev herefter solgt til en lavere pris end 1. sortering.   I dag er det kun stel, der fortsat sælges som 2. sortering på fabriksudsalg, men den forbedrede brændingsteknik gør, at alle årsartikler og figurer kun sælges som 1. sortering.   Førhen kunne en stor del af en produktion være af en kvalitet, der ikke levede op til kvalitetskravene, hvorfor det var nødvendigt at sælge det som 2. sortering.   Det er dog sådan, at det var mennesker, stod for vurderingerne, så der kunne være stor forskel på, hvornår en figur ...

Bevar dit Georg Jensen julepynt!

Georg Jensen julepynt har været populært i mange år og findes i mange hjem. - Vi køber og sælger nyt og gammelt Georg Jensen Julepynt, eksempelvis uroer, lyseholdere, ornamenter osv. Når vi får det ind gennemgår vi det og har gjort en del erfaringer på både godt og ondt. Her vil vi nu give dig en hurtig gennemgang af, hvad der er vigtigt for at bevare dit Georg Jensen julepynt flot og godt! Du kan finde vores lange gennemgang af de enkelte vigtige punkt i vedligeholdelsen af dit julepynt på vores hjemmeside: Sådan bevarer du dit Georg Jensen julepynt! Vigtigst er det, at du aldrig må pudse dit Georg Jensen julepynt! Georg Jensen julepynt er med guldbelægning og hvis du pudser det, så ødelægger slibemidlet guldbelægningen. Hvad du kan gøre er at vaske det, så eventuelt fedt, der har lagt sig, vaskes væk. Det er dog ikke kun selve julepynten, der bør vedligeholdes! Kasser og bånd skal også holdes i orden. Du kan strygge båndene, så de bliver pæne. Se hero...

Tidløst Dansk Asmussen - Hamlet design

Asmussen - Hamlet Design  - Det er ikke alle, der kender navnet, men det er ikke mange, der ikke kender de ikoniske dråbestager, der i langt tid var et stort hit blandt danske gaveartikler. Dråben blev den helt ikoniske form fra Asmussen - Hamlet Design og der blev produceret både  lamper ,  lysestager ,  vaser  og  lyseholdere  i den elegante dråbeform. Udover dråbeartiklerne produceredes også flere forskellige produkter i glas og metal. Et klassiskt look for Asmussen design er den smukke guldbelægning, som giver det elegante og stilfulde udseende. Udover guldlooket findes også en serie i poleret tin. Asmussen - Hamlet Design er ikke blot et udtryk for dansk design, men også for dansk produktion, da produktionen fandt sted i Danmark. Så der er også tale om dansk håndværk, når man har et Asmussen produkt stående i sin stue.  Den kendte dråbestage blev produceret ved først at varmepresse grundelementet til den basale dråbeform, hv...