Gå videre til hovedindholdet

Tips og tricks til rensning af dit sølvtøj og andre metaller

Det er igen blevet moderne at dække op med sølvtøj og pynte sit hjem med kobber-, bronze- og messinglysestager, skåle og andre dekorative metalgenstande.  

Længe har det været det glatte og retlinede designlook, der var oppe i tiden. Nu er tiden kommet til at give bordet noget mere personlighed og fylde med gamle smukke ting med udskæringer og mønstre. Dette giver borddækningen en hyggelig stemning og tilføjer boligen noget sjæl.

Men når du tager dit gamle sølvtøj og dine gamle messing stager mv. frem igen, tager du også udfordringerne op omkring vedligeholdelsen af dette. Det vil vi gerne hjælpe dig med at gøre på en hurtig og nem måde.

Lysestage, forsølvet    Messing Malmstage    Gamle messing lysestager

Derfor bliver dit sølv og messing grimt med tiden

Metaller angribes af den ilt, som omgiver os, og det er det, som giver den grimme overflade, der fører til behovet for pudsning. Der dannes et lag af metaloxider på overfladen af metallet, hvor ilten og metallet går i forbindelse med hinanden. Des længere metallet ligger uberørt des mere vil overfladen blive oxideret. Dette bringer os til det primære råd, som vi vil give angående vedligeholdelse af metalgenstand.

Daglig brug holder dit sølv bestik og lignende pænt!

Den kontinuerlige brug og efterfølgende almindelig rengøring gør, at der ikke kan nå at danne sig de større lag af oxidering på overfladen og derved holdes dit bestik og lignende sig blankt og flot.
Den bedste måde at holde sit sølvtøj m.m. pænt er ved ikke at lade det blive rensningskrævende i første omgang og for metalgenstande gælder det, at manglende brug gør det mere rensningskrævende, da det er luften omkring os, der gør det mat og glansløst. - Derfor er det bedste råd at du skal bruge dit sølvtøj mv. hele tiden og du vil se, at det holder sig bedre.
Gamle pletsølv bestik,  kobber, messing og andre bronze ting kan købes til meget overkommelige priser i vore dage, og man får ikke ret meget for det hvis man vil sælge det. – Derfor er der ingen grund til kun at bringes det frem ved festlige lejligheder, men brug det også i hverdagen.

Georg Jensen jubilæums juleuro, Juleklokke   Grantræ og duer - Georg Jensen juleuro 2014  Engel - Georg Jensen juleuro 2013

Trænger dit sølvtøj, messing til en opfriskning 

Er dine fine gamle messingstager, dit sølvbestik osv. alligevel blevet kedeligt at se på, og trænker det til en opfriskning, så har vi samlet gode råd til pudsning og rensning på vores website.


Juleske tretårnet sølv  Juleske 1924  Juleske 1927



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Lær at se forskel på 1. og 2. sortering

Jeg oplever ofte at blive spurgt om, hvad forskellen på 1. og 2. sortering på Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl er. Derfor har jeg valgt at give lidt information om det nu.   Helt gennemgående er der tale om en vurdering af porcelænet, som blev gennemført på porcelænsfabrikken efter produktionen. De færdige porcelænsartikler blev undersøgt for at se om de levede op til fabrikkens kvalitetskrav. De, som blev vurderet som 2. sortering, blev herefter solgt til en lavere pris end 1. sortering.   I dag er det kun stel, der fortsat sælges som 2. sortering på fabriksudsalg, men den forbedrede brændingsteknik gør, at alle årsartikler og figurer kun sælges som 1. sortering.   Førhen kunne en stor del af en produktion være af en kvalitet, der ikke levede op til kvalitetskravene, hvorfor det var nødvendigt at sælge det som 2. sortering.   Det er dog sådan, at det var mennesker, stod for vurderingerne, så der kunne være stor forskel på, hvornår en figur ...

Bevar dit Georg Jensen julepynt!

Georg Jensen julepynt har været populært i mange år og findes i mange hjem. - Vi køber og sælger nyt og gammelt Georg Jensen Julepynt, eksempelvis uroer, lyseholdere, ornamenter osv. Når vi får det ind gennemgår vi det og har gjort en del erfaringer på både godt og ondt. Her vil vi nu give dig en hurtig gennemgang af, hvad der er vigtigt for at bevare dit Georg Jensen julepynt flot og godt! Du kan finde vores lange gennemgang af de enkelte vigtige punkt i vedligeholdelsen af dit julepynt på vores hjemmeside: Sådan bevarer du dit Georg Jensen julepynt! Vigtigst er det, at du aldrig må pudse dit Georg Jensen julepynt! Georg Jensen julepynt er med guldbelægning og hvis du pudser det, så ødelægger slibemidlet guldbelægningen. Hvad du kan gøre er at vaske det, så eventuelt fedt, der har lagt sig, vaskes væk. Det er dog ikke kun selve julepynten, der bør vedligeholdes! Kasser og bånd skal også holdes i orden. Du kan strygge båndene, så de bliver pæne. Se hero...

Tidløst Dansk Asmussen - Hamlet design

Asmussen - Hamlet Design  - Det er ikke alle, der kender navnet, men det er ikke mange, der ikke kender de ikoniske dråbestager, der i langt tid var et stort hit blandt danske gaveartikler. Dråben blev den helt ikoniske form fra Asmussen - Hamlet Design og der blev produceret både  lamper ,  lysestager ,  vaser  og  lyseholdere  i den elegante dråbeform. Udover dråbeartiklerne produceredes også flere forskellige produkter i glas og metal. Et klassiskt look for Asmussen design er den smukke guldbelægning, som giver det elegante og stilfulde udseende. Udover guldlooket findes også en serie i poleret tin. Asmussen - Hamlet Design er ikke blot et udtryk for dansk design, men også for dansk produktion, da produktionen fandt sted i Danmark. Så der er også tale om dansk håndværk, når man har et Asmussen produkt stående i sin stue.  Den kendte dråbestage blev produceret ved først at varmepresse grundelementet til den basale dråbeform, hv...