16. marts 2016

Se hvad danskerne samler på lige nu

I dag har jeg valgt at fortælle dig om nogle af de populære figurserier. Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl udgav fra slutningen af 90'erne og op i 00'erne en række søde figurserier, der udviklede sig til samlerobjekter. Blandt disse er Freddieserien med den søde teddybjørn, der er på oplevelse.
Der er stor efterspørgsel og lille udbud af disse figurserier. Figurerne er noget af det hippe at samle på i dag og mange af dem er svære at finde. Det er i dag disse figurer, som mange samler på. Derfor er der også skrevet kunder op til en hel del af figurerne.
Blandt figurserierne finder man Freddie og hans vennerVictor og Victoria serienMilleniumserien og derudover er der også mors dag og årsfigurer, der også blev udgivet i en årrække.
Nedenfor ser du et udpluk af figurserierne, som vi har.



Freddie og hans venner serien fra Bing & Grøndahl


Serien Freddie og hans venner blev udgivet mellem 2000 og 2003. Den søde bjørn er populær og herunder kan du se alle fire figurer i serien.


Freddie goes skiing



Den første Freddie figur viser vores alle sammens Teddybjørn ude på skiferie med en lille ven i tasken. Han er klar til at tage ud på langrendens strabasser.

Køb nu til kun 360,- kr.!












Freddie sleeping with the Honey



Den næste Freddiefigur viser en noget mere afslappet situation, hvor Freddie har haft næsen lidt dybt i honningkrukken og nu sover den ud med den dejlige honning i favnen.










 Freddie the Pilot



Freddie er en herre med mange talenter. Han er også pilot og er her klar til at sætte ud og gøre himlen usikker. Han har udstyret i orden med den rette jakke og flybrillerne sat. Snart skal han på vingerne.










Freddie plays golf



Når der er fritid til det er Freddie at finde på Golfbanen, hvor han øver sit drive. Han har udstyret i orden og er klædt til lejligheden. Her er han ved at putte. Mon han får hole in one?











Victor og Victoria serien fra Bing & Grøndahl


Victor og Victoria serien blev udgivet mellem 1997 og 2008 og viser forskellige situationer i livet for teddyægteparret Victor og Victoria. Serien blev meget populær for sin søde fremstilling af bjørneparret. Herunder finder du et udpluk fra serien.




Victor the Photografer

Victor figuren fra 2002 viser Victor som den stolte far, der gør klar til at tage et billede af Victoria og den lille Theodor. Han har kameraet parat til at tage det helt perfekte billede.

















Victoria with Theodor


Victoria poserer for fotografen med den lille Theodor i sin favn. Hun har fået sin fine blomstrede hat på og Theodor kigger forundret på alle de ting, der foregår omkring ham.
















Victor waving his arms



Victor rækker her hænderne i vejret og vinker til afsked med venner, der er på vej ud på rejse. Han er afslappet klædt med ærmerne rullet op i den varme forårsluft.

















Victoria with Handkerchief



Victoria er ligeledes ude og vinke farvel. Hun vinker med sit fine lommetørklæde, som hun også bruger til at tørre tårerne væk fra øjnene. Hvornår mon man ses igen?
















Milleniumserien fra Royal Copenhagen


Milleniumserien startede i 2000 og var på forhånd sat til at vare indtil 2005. Serien var som navnet antyder lavet for at fejre årtusindeskiftet. Serien blev populær og samlere er meget interesserede i at få en af disse søde figurer. Figurene forestiller børnene Emma og Frederik i forskellige situationer. Milleniumserien kom til at bestå af figurerneplatter og plaquetter, hvor Emma og Frederik var motiverne.


Frederik on turtle

Det er sommer og sol og Frederik og Emma er taget ud til vandet. Frederik har fundet sig en kæmpeskilpadde at ridde på. Det går måske ikke så stærkt, men frem kommer han da og til søs kan have forcere bølgerne.












Emma on the beach

Emma har fået svømmefødderne på, men er ikke kommet i vandet endnu. Hun har fundet en ven i form af en lille skildpadde, der glad hilser på hende. Hun har også fået bamsen med på stranden og hun har samlet søpindsvin og søstjerne.










Mors dag figurer fra Bing & Grøndahl


Bing & Grøndahl udgav mors dag figurer mellem 1986-2007. Figurerne matcher de tilsvarende motiver fra mors dag platterne og forestiller alle søde små dyrebørn. Herunder er et lille udpluk af figurerne.




Seal pup

Den søde lille babysæl er motivet for mors dag figurerne i 2001. Denne lille sæl er slet ikke til at stå for, som den ligger der og længselsfuldt spejder efter sin mor.













Kangaroo Joey

Også i Australien er der mors dag temaer. Her har vi en lille kænguru, der ser efter sin mor på outbacken. Han savner sikkert pungens tryghed, nu hvor han er kommet ud i den vide verden.











Årsfigurer fra Bing & Grøndahl


Bing & Grøndahl udgav også årsfigurer mellem 1982 og 2010. Disse årsfigurer var ikke en samlet serie med et egentligt motiv, men flere forskellige serier i forskellig stil. Mellem 1993 og 1998 var temaet på årsfigurerne dyr, der blev fremstillet i nuttede situationer.





Bear cup

Denne søde bjørn leger glad i forårets friske græs og bider sig i foden, der sikkert klør. Den glædes ved at være kommet ud af hi og få strukket lemmerne efter en lang vinters søvn.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar