6. marts 2018

Wiinblad er det flest søger efter...

Når vi tjekker, hvad folk søger efter på Google, er det nogle gange forbavsende at se resultatet.
 
I plattekategorien er Bjørn Wiinblad Platter det mest søgte. - Bjørn Wiinblad var en meget produktiv herre. Hans design blev hvermands eje i 70erne, hvor nærmest alle måtte eje hans sort/hvide smørbrikker, årstidsplatter og lignende. - Disse ting blev produceret i enorme mængder på Keramikfabrikken Nymølle. 
 
Mange søger på, hvad er Bjørn Wiinblad værd? 
Når noget findes i store mængder, bliver det typisk ikke MANGE penge værd  - Det gælder for mange af de sort/hvide ting, som står rundt om i de danske hjem, men det betyder jo ikke, at det ikke er flot... Der var nok en grund til, at tusindevis af mennesker købte det dengang i 70erne.
 
Forleden fandt jeg dette billede i en Facebookgruppe om Boligindretning. - En bruger havde hængt platter op på en ny og smart måde og spurgte i gruppen, om andre havde brugt deres platter på en smart måde .... mere en 400 havde syntes godt om og mange havde indsendt billeder af fine opsætninger. Blandt andet en pige, som havde brugt smørbrikkerne som urskive (Jeg har fået lov at låne billedet.. Tak)    
 
Wiinblad smørbrikker som urskive

Bjørn Wiinblad tegnede glade motiver

Bjørn Wiinblads ledemotiv har altid været "Giv mennesker glæde" og han fik tilnavnet "Naturens muntre søn". Han nærede en dyb kærlighed til orientalsk kunst, hvilket afspejles i Bjørn Wiinblads helt personlige stil og formsprog. Der er ingen tvivl om, at Bjørn Wiinblad besad et originalt talent.
De relative billige smørbrikker og årstidsplatter er i de sidste par år gået som varmt brød. Vi har typisk solgt smørbrikker for omkring kr. 100/stk. I øjeblikket har vi ikke ret mange på lager, så er der nogen af jer, der har nogen liggende, som I ikke bruger, så er vi måske interesseret i at købe dem. 
Bjørn Wiinblad - Nymølle tingene

Porcelænet fra Rosenthal var meget dyrere

I 1971 udkom den første Bjørn Wiinblad juleplatte fra den store kendte tyske Porcelænsfabrik Rosenthal. Denne platte var faktisk med til at starte samlerdillen, som fik rigtig mange helt almindelige mennesker til at opkøbe platter i 70erne, fordi de mente, det var en rigtig god investering. - Det var det også for de få, der fik fingrene i denne platte direkte fra forhandleren. - Den steg fra udgivelsesprisen på ca. kr. 500 til op i mod kr. 10.000 på et par år.
 
Rosenthal er som udgangspunkt en fabrik, der altid har produceret høj kvalitet. Rosenthals vejledende udsalgspriser har altid været meget hørere end ting fra Nymølle. Idag er det dog ikke de oprindelige udsalgspriser men istedet udbud og efterspørgsel, der bestemmer priserne.
 
Nedenfor er nogle eksempler på, at platter som engang var MEGET dyrere, nu kan købes til meget lavere priser. - Dette skyldes udelukkende, at der er lavet relativt mange af disse (fordi de var så populære, da de udkom) og fordi vi har været heldige at opkøbe en del til meget fornuftige priser.   
 

Her ses nogle meget billige Bjørn Wiinblad platter fra Rosenthal:

{$ Rosenthal-platter $}
 
Se alle de fine platter og andre ting fra Rosenthal her
Besøg butikken - Se billeder fra butikken
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar